11.10.2014 2257

Okulumuz 1959 yılında DİVARLI İLOKULU olarak eğitim-öğretime açılmıştır. O zaman köylü ve devlet işbirliği ile üstü ters tavan(ahşap)olarak yapılan okul 1974 yılına kadar üç derslikle eğitim ve öğretimi sürdürmüş ancak okulun üst örtüsü ahşap olduğu için çürümüş, çökme tehlikesinden dolayı 1974 yılında beş derslikli yeni bina köy merasına yapılmış, aynı yıl bu binaya geçilmiştir.

1992 yılında ortaokul yapılmış ve bakanlığımız İlköğretim Genel Müdürlüğünün 31.07.1992 gün ve 15524 sayılı kararları gereği İlkokul ile Ortaokul birleştirilerek DİVARLI KASABASI İLKÖĞRETİM OKULU olarak açılmasına karar verilmiştir. Kasabada nüfus artışının hızlı olması nedeni ile hızla artan öğrenci sayısı yeni bir bina yapımı ihtiyacını getirmiş ve 1999 yılı Ağustos ayında 6 derslikli üçüncü bina yapılmıştır.2004 yılı Aralık ayında ikinci kat ve dört derslik ilave edilerek derslik sayısı yeni binada 16 adet olmuştur.

10.12.2013 yılında da kasabamızın ortasına yapılan yeni ortaokul binası hizmete açılmıştır. Böylelikle ilkokul ve ortaokul birbirinden ayrılmıştır. Okulumuza Ahmet Yesevi'nin adı verilerek DİVARLI AHMET YESEVİ ORTAOKULU  olarak hizmetini sürdürmektedir.